Altres autors

A CATALUNYA,

Josep M Andreu Sans

Al dia d’avui estem a 21 dies per votar pel Congres i Senat espanyol.

Crec que també està mes que trillat els motius de que hem de votar encara que sigui amb l’agulla al nas, per que no siguin majoria els enemics de CATALUNYA, en definitiva, els unionistes.

Arribats a aquest punt, no hem conformo tan sols en votar JUNTS, hem de refer la nostra casa i donar-li credibilitat davant la ciutadania, la mateixa que teníem fins el desventurat 11 de Setembre del 1714.

Les nostres institucions, les que tindrem a partir de la nostra independència han de ser clares i efectives, per tant demano als líders que s’esforcin en la elaboració del programa electoral, no hem de caure en el parany de la política espanyolista de sempre, hem d’engrescar els votants com si al dia següent ja estesi’m en el bon camí de la REPÚBLICA CATALANA.

Hi ha molts punts a rectificar el mes viat possible, entre ells el de la famosa llei electoral, amb la que portem mes de 40 anys parlant-ne sense arribar cap acord, si ens hem d’emmirallar amb la majoria de països democràtics, hem d’aconseguir les llistes obertes, que els votants puguem escollir directament els nostres polítics i si als dos anys no ha complert les promeses que ens ha fet, poder-lo substituir.

Un punt candent, és el de les Diputacions, que com s’ha demostrat es una oficina de col·locació del “amics” dels partits polítics, han de desaparèixer i passar a dependre directament de la conselleria que correspongui de la Generalitat.
Actualment, ja sabem que la comunitat catalana es de les que te menys funcionaris, però tot i així s’ha de reduir al mínim. No ha d’existir el paro encobert, utilitzat moltíssim en la política espanyola des de sempre.

Un altre punt, el de la justícia, aquí tenim molta feina atraçada, tan sols posant-nos amb tots els jutges que han prevaricat i substituir-los pels que son dignes de confiança.

Políticament s’ha de reclamar responsabilitats a Espanya per tot el mal que ens ha fet històricament, culturalment, en vides humanes i tants altres. En econòmiques, la xifra serà astronòmica, tant sols comptant el que no s’ha invertit per part de l’estat en Catalunya els últims 25 anys.

I com no, el nostres discurs ha de ser d’exigir com a mínim el 20 %, de les ambaixades actuals d’Espanya, de l’exèrcit, de tots els edificis oficials ubicats a Catalunya.

Un altres també molt important serà el de la quantitat d’immigrants que ha dirigit l’estat espanyol a Catalunya a càrrec de la Generalitat. Que amb les nostres lleis molts hauran d’abandonar Catalunya en cas de no treballar.

Els okupas, s’ha de posar fi a aquesta lacra, que no fa altra cosa que amargar la vida dels autèntics propietaris. Tinguem en comte, que fins el 1714, pobre del que volia ocupar una casa que no era de la seva propietat, la justícia actuava immediatament.

Com deia, tenim molta feina atraçada, doncs a treballar i de pas li donem un bon clatellot al unionista Illa, com també a tots els del 155

Solivella-Barcelona, a 2/07/2023

Josep M Andreu Sans

Desplaça cap amunt