La Gent Gran de l’Assemblea en contra d’impulsar la llista cívica

La Sectorial de la Gent Gran de l’ANC vol deixar palès el seu rebuig a impulsar la llista cívica. Després d’una consulta als socis de la Sectorial per debatre i reflexionar la proposta del Secretariat Nacional, la resposta ha estat majoritàriament contrària a l’organització d’aquesta nova opció electoral.

Les raons exposades pels socis són la pèrdua dels valors fundacionals de l’entitat principalment deixar de ser una entitat inclusiva a totes les sensibilitats independentistes. L’ANC ha de continuar sent una organització forta, diversa i plural, que faci de la transversalitat una de les seves principals senyes d’identitat, capaç d’establir les màximes complicitats amb totes les persones i les entitats socials implicades en la lluita per la independència.

La clau de l’èxit de l’Assemblea és la força de la gent i la seva capacitat d’organització i mobilització. El nostre àmbit natural és fora de les institucions tal com diuen els nostres estatuts, ara tergiversats (Art. 2.4 dels Estatuts). Entrar al sistema de partits és malversar tot el que hem fet i hem estat.

De sempre l’Assemblea s’ha caracteritzat per promoure la unitat de la ciutadania, les institucions i les entitats socials consensuant objectius comuns. El paper de l’Assemblea és d’empènyer una candidatura unitària de país. L’estratègia d’enfrontament amb els partits polítics amb una quarta o cinquena llista independentista és l’antítesi del que hauria de ser l’Assemblea, dels motius perquè va ser creada, Seria una paradoxa que la millor eina que disposa encara el moviment independentista, l’eina que va néixer per unificarlo, pugui acabar esdevenint un element més de divisió entre tots els independentistes. Per totes aquestes raons instem a votar “no”.

La “Gent Gran” som els que no hem fallat mai en els actes i mobilitzacions que ha fet l’Assemblea des de l’inici de la seva creació. Per aquest motiu, els nostres arguments estan carregats de raó.

No impulsem ni organitzem cap llista.

No en nom de l’Assemblea.

Sectorial Gent Gran per la independencia.

La Gent Gran de l’Assemblea en contra d’impulsar la llista cívica Llegeix més »

Visita a la Barcelona romana de la mà de l’Albert Gelabert

Aquest passat dimecres 8 de novembre, un ampli grup de membres de la Sectorial ha retornat a efectuar les visites culturals a indrets històrics a la ciutat de Barcelona sempre de la mà del nostre soci Albert Gelabert, un rigorós especialista de la història de Barcelona.

El protagonista principal d’aquest esperat retorn ha estat la Barcelona romana, anomenada Bàrcino. Un període històric que va fonamentar el naixement de la ciutat (anys 15 i 13 aC) i de la qual en fem gala molt sovint la gent que viu a la ciutat. A més a més, tenim la gran sort de poder gaudir de les seves restes com a parts de les muralles, columnes i altres estructures històriques.

El grup va gaudir de les profundes explicacions de l’Albert sobre molts detalls, que et descobreixen secrets bastant desconeguts. Això dona peu que ja no estiguis indiferent quan en una altra ocasió passes pel davant d’una resta romana.

La visita va deixar un bon gust de boca a tots els assistents i amb ganes de tornar a repetir l’experiència per a conèixer millor la història de la ciutat de Barcelona.

Visita a la Barcelona romana de la mà de l’Albert Gelabert Llegeix més »

Nova protesta de la Gent Gran contra l’espoli espanyol

Aquest passat divendres la Sectorial Gent Gran i la Territorial de Mataró  de nou ham protestat a l’estació de Rodalies de Mataró per denunciar l’espoli de l’Estat espanyol que afecta el servei de Rodalies. De nou s’ha escollit aquesta ciutat per tenir les línies R1 i RG1 les quals estan constantment afectades pels temporals i altres avaries que succeeixen al Maresme. És el tercer cop que la Gent Gran vol posar en evidència com l’espoli fiscal -calculat en quasi 22.000 M€ anuals- impedeix efectuar les millores necessàries per donar un servei de qualitat en els serveis de Rodalies que utilitzen milers de catalans diàriament.

Amb l’eslògan de  “L’espoli espanyol resta” i d’altres cartells que denunciaven les greus incidències i mancances que afecten constantment el funcionament de la xarxa de Rodalies i el que representaria la seva solució amb dies sense espoli. Segons manifestava una portaveu “Si els catalans tinguéssim la consciència del dany que ens ocasiona l’espoli econòmic, la independència  seria qüestió de minuts”.

Com s’ha fet en anteriors ocasions, la manifestació ha transcorregut en absolut silenci i sense alterar en cap moment el funcionament normal de trens i viatgers.  Aquesta nova acció és una continuació d’anteriors accions efectuades el dia 15 i  el dia 26 de setembre davant d’estacions de Rodalies.

#lespoliespanyolresta

Nova protesta de la Gent Gran contra l’espoli espanyol Llegeix més »

Desplaça cap amunt