Les Pensions

 

Material de publicitat.

Díptic bilingüe sobre les pensions. És per imprimir i repartir entre els jubilats i jubilades.

Documents sobre les pensions i la seva viabilitat a la República

¿ESTÁN EN PELIGRO LAS PENSIONES PÚBLICAS?

  • ¿cuáles son las verdaderas amenazas?
  • ¿a quién interesa que las pensiones sean privadas?
  • ¿llevan razón quienes dicen que son inviables?
  • ¿qué conviene hacer para garantizar su futuro?

LAS PREGUNTAS QUE TODOS NOS HACEMOS, LAS RESPUESTAS QUE SIEMPRE NOS OCULTAN

Editat per %attac Justicia Económica Global

Les pensions en la Catalunya independent Resolent dubtes
Document escrit per la Núria  Bosch, catedràtica d’economia pública de la Universitat de Barcelona.  Fa una anàlisi de l’evolució de la SS.SS. ingressos i despeses des del 1995 al 2012. De la taxa de dependència demogràfica  entre l’edat de treball i de majors de 65 anys i la projecció de la despesa en pensions del PIB a Espanya i Catalunya  amb l’horitzó a 2041.

Pensions a la Catalunya Independent per Elisenda Paluzie
Document elaborat per Elisenda Paluzie, investigadora del Centre d’Anàlisi Econòmica i de les Polítiques Socials (CAEPS). La presentació ofereix amb dades i rigor la seguretat i la sostenibilitat econòmica del sistema de pensions en una Catalunya Independent.

Les pensions només estan garantides en la República Catalana
Perspectives sobre com l’evolució de l’economia en una Catalunya Republicana incrementaria el seu  PIB  i per conseqüència les cotitzacions i els impostos poden assegurar la independència del sistema de Seguretat Social a Catalunya. Elaborat per la Sectorial d’Economistes de l’ANC. Inclou enllaços a la documentació economica de les fonts.

La Seguretat Social Catalana
Document elaborat pel Consell Assessor per a la Transició Nacional on analitza les estratègies i les mesures que un eventual Estat català hauria d’adoptar per disposar d’un sistema social capaç de realitzar les funcions pròpies d’acord amb els estandard internacionals.

Carta de Drets i Deures de la Gent Gran de Catalunya
Acord de la Generalitat de Catalunya que va adoptar seguin les directrius dels drets i deures elaborat pel Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya i el Consell de la Gent Gran de Catalunya.  DOGC 4021- 01/12/2003.

Pensions at a Glance 2017
Tenim a la vostre disposició l’informe de l’any 2017 que l’OCDE elabora anualment sobre l’evolució de les pensions i proporciona indicadors comparatius dels sistemes nacionals de 35 països de l’OCDE i d’Argentina, Brasil, Xina, Índia, Indonèsia, la Federació Russa, Aràbia Saudita i Sud-Àfrica.  L’informe anual també analitza l’impacte de futur i les possibles polítiques econòmiques per afrontar les despeses socials.

Argumentari de butxaca de les Pensions a la República

Els economistes per la República han elaborat un nou document sobre la viabilitat de les Pensions a una Catalunya independent i les raons per les quals l’Estat espanyol no podrà fer front als pagaments de les pensions actuals. (novembre 2018)

Desplaça cap amunt