Altres autors

A CATALUNYA, QUÉ VOLDREM SER DE GRANS !!!

Josep M Andreu Sans

Solivella, Barcelona, a 24 de juny de 2023. Josep M Andreu Sans
Ara, en ple 2023, no som gran cosa coma poble, som un país ocupat, desnaturalitzat, aniquilat, explotat i colonitzat com una colònia del segle XVIII. Les nostres institucions, Parlament, Generalitat, Diputacions, Ajuntaments, Partits polítics, associacions, …. estan totes sota la tutela i vist i plau del govern central de Madrid, amb el resultat de que la majoria de lleis que son aprovades en el nostre Parlament, acte seguit son anul·lades pels TS centrals, com ho va ser, per exemple, l’estatut d’autonomia, tot hi estar aprovat en referèndum, pel Congrés dels Diputats i firmat pel rei.

Si els nostres avantpassats, els que van lluitar i morir el 1714, defensant les nostres constitucions, cultura, llengua, llibertat, …. de ben segur que els hi cauria la cara de vergonya.

Després de passar per guerres carlistes, dictadures, dos intents fallits d’instaurar la República, ara estem en una pseudo-democràcia encapçalada per un rei que està per sobre de la pròpia constitució i que és fill del rei que va ser posat per Franco, famós per ser el major assassí d’espanyols de la història. Que degut a “todo atado i bien atado” vàrem esperar que morís al llit el 20N del 1975, per canviar “los collares però con los mismos perros”.

Davant la història del segle passat, l’estat espanyol va emmirallar-se amb altres dictadures, con la alemanya, però no en conceptes de llibertat i cultura ans tot el contrari, va ser en el camp del terror, manipulació, caciquisme, ….. . Sempre he pensat en la gran deportació dels ciutadans dels països bàltics que va aplicar el dictador Stalin a Rússia, i sempre he arribat a la mateixa conclusió, amb l’odi etern i malaltís que ens te el reino de Castilla als catalans, per que no ho va portar a terme Franco, sempre he arribat a la mateixa conclusió, un cop expulsats els catalans hauria hagut de repoblar amb castellans, i aquests haurien aportat el mateix a les arques estatals ? per tant els interessa mes robar-nos cada any mes de 21 MM€ i poder seguir mantenint tota una colla de ganduls, com el Senat, la justícia, exèrcit, policia, endollats al organismes oficials, el clero, feixistes, tots ells catalanofòbics, quan haurien d’estar agraïts per tot el que ha aportat Catalunya al seu benestar. Nosaltres no som ni millors ni pitjors que els castellans, tant sols som diferents, per naturalesa som emprenedors, tenim mes cura amb la cultura i formació professional, no volem per a res la figura del rei, som amants de la llibertat en tots els seus sentits, tenim un idioma diferent del qual ens sentim molt orgullosos com també de la nostra sardana.

I aquí estem, en una quasi democràcia però que ens permet votar, i aquí és on rau el problema, a qui votar ? Tots sabem que va votar el nostre Parlament el 2017, la DUI, qui va deixar sol el president Carles Puigdemont, a continuació l’aplicació del article 155, pel PP amb el suport del PSOE i acceptat per la seva sucursal el PSC; la repressió de tot l’aparell de l’estat espanyol contra els catalans independentistes, amb judicis falsos, amb acusacions manipulades, presons, multes desorbitades, amb mes de 4.000 acusats. Tot plegat, és el mateix que s’ha fet contra Catalunya al llarg dels últims tres segles. Sort en
tenim d’estar a la UE del segle XXI, doncs com al 1936, ens haurien afusellat i enterrat a les cunetes.

Doncs be, sembla que hi ha molts ciutadans que no saben si votaran o si ho faran en blanc, catalans d’origen com també molts provinents de la resta d’Espanya però que volen seguir arrelats a aquesta terra, per que tenen molt clar els motius que els van obligar a abandonar la seva terra. Si una cosa tenim clara els que estimem aquest país és a qui NO hem de votar, i si el nostre determini es concloure definitivament la REPÚBLICA CATALANA, per tindre una constitució homologable com la que tenen els països autèntics democràtics, amb lleis socials, com l’electoral; l’ensenyament, la cultura, el català com idioma propi,….. tinguem present que molts professionals nostres del primer i segon sector, estan molt ben valorats fora, siguin de sanitat, ensenyament, …, axó vol dir que molts dels nostres fills podrien tornar a casa per ocupar els llocs de treball que els pertoca i que ara ocupen persones que en molts casos la seva formació i professionalitat deixa molt que desitjar.

Com he dit anteriorment, ja sabem que descartant a qui NO hem de votar, queda molt clar l’única candidatura que ens pot retornar a la CATALUNYA RICA I PLENA DEL 1714, però el pas previ és el de demostrar al Congres dels Diputats que seguim vius i volem ser lliures. Hem de posa’ls-hi totes les traves possibles i no deixar-nos trepitjar com fins ara ho han esta fent, amb el servilisme dels falsos catalans. Si encara teniu dubtes, seria bo que es llegís història com també saber les xifres astronòmiques que s’han invertit per exemple a Madrid i les de Catalunya, per infraestructures, com el corredor Mediterrani, ports, aeroports, i tants altres. Com també el deute esgarrifós del Reino de España.

Definitivament ens veurem davant les urnes el proper 23 de juliol.

SALUT I REPUBLICA CATALANA !!!

Desplaça cap amunt