Altres autors

L’1 d’octubre serà nova Diada?

L’1 d’octubre ja forma part de la nostra memòria col·lectiva i de la història de Catalunya. Si bé l’11 de setembre va ser el principi d’una derrota, ara podem afirmar que l’1 d’octubre és el principi d’una victòria. Com el dia 3 d’octubre que treballadors, sindicats i patronals es van afegir al rebuig de les actuacions de l’Estat espanyol.

Sempre ens hem de queixar que la celebració de la Diada era una celebració trista, i que celebrar una derrota era en el nostre imaginari un tret cultural dels catalans. Potser ja és hora de deixar que la Diada sigui una festa més de caràcter oficialista i que el poble celebrem més que mai l’esperit de l’1 d’octubre.  Quin millor dia per reivindicar l’autogovern i la defensa de la democràcia, en el dia que tothom va defensar les urnes i el dret d’expressió  malgrat la repressió brutal de la policia espanyola.

Un cop pesada la pandèmia, la tregua amb el Gobierno d’Espanya ha finalitzat. Ara quatre anys després hem tornat als carrers per exigir una autèntica democràcia, la fi de la repressió de tota classe, el retorn dels exiliats i el nostre absolut dret a l’autodeterminació per al poble de Catalunya. Aquesta és la festa del poble, una festa que serà completa amb la consecució de la independència. Visca Catalunya lliure, visca l’1 d’octubre.

Carles Feliu.

Desplaça cap amunt