Videoconferència amb Jordi Domingo

El pròxim dijous 25 de maig, l’Excm. Sr. Jordi Domingo cònsol major del Consolat de Mar, serà el nostre nou invitat en el cicle de conferències virtuals que organitza la Sectorial de la Gent Gran.

El Consolat de Mar creat per Pere III el Cerimoniós, va ser una eina cabdal per donar suport als mercaders catalans per la resolució dels problemes sorgits en les relacions comercials a la Mediterrània amb més de 90 consolats distribuïts pels punts de més interès comercial. És el primer exemple de globalització comercial.

El dret mercantil fou recopilat el 1360 en el llibre del Consolat de Mar. Escrit en català, va ser traduït al francès, italià, anglès i castellà, ja que durant uns segles va ser la base de la legislació mercantil i marítima de tots els pobles navegants d’Europa.

Segons paraules d’en Jordi Domingo “el Consolat de Mar és l’aportació més important de Catalunya a la història universal i és la millor marca que té Catalunya al món, pel seu prestigi i reconeixement, i a més a més els catalans som els inventors de l’arbitratge i la mediació”. Una altra frase seva i ben clarificadora és la següent: “El Consolat de Mar no el té ningú més que nosaltres”.

La conferència serà força interessant per conèixer un aspecte clau de la rellevància que té Catalunya en els mercats internacionals i com Barcelona pot esdevenir-se en la 3a ciutat del món en resolució de conflictes després de Londres i Singapur.

Cal destacar que en Jordi Domingo és un advocat amb una llarga trajectòria i prestigi. És membre originari, i portaveu, de la plataforma  Constituïm que va elaborar un projecte de constitució per a la República de Catalunya a la presidenta del Parlament el maig de 2016

La conferència -virtual- serà el dijous 25 de maig a les 19 h a la tarda.

Com sabeu totes les conferències que organitza la Sectorial de Gent Gran estan obertes a tothom, de manera que podeu convidar als vostres amics o coneguts.

Us esperem el dijous vinent.,

Desplaça cap amunt