La Sectorial rebutja el nou delicte de desordres públics agreujats.

Un cop més els socis i sòcies de la Sectorial Gent Gran han sortit al carrer. Convocats per l’ANC amb un ampli suport de desenes d’entitats que s’han sumat al manifest, que ha posat l’ull de mira en la reforma del Codi Penal. Així  uns quants milers de persones (més de 10.000) s’han manifestat a Barcelona per protestar per la reforma del Codi Penal que comporta l’eliminació del delicte de sedició i el nou delicte de desordres públics agreujats. Sota el lema ‘Cap pacte amb Espanya per empresonar-nos‘ l’Assemblea fa una greu denúncia de la repressió que hi ha al darrere” de la reforma legal.

La Sectorial havia preparat per aquesta manifestació fer més visible el nostre rebuig a la reforma de la llei, unes mascaretes amb una X barrada de color negre i uns cartells amb lemes com  “4 de 10 amb folre i manilles? Desordre públic agreujat”, “Donar-hi suport és trair el poble’ o ‘Nou joguet per a la justícia corrupta i franquista’, entre d’altres.

La convocatòria ha aplegat a nombrosos socis de la Sectorial que s’han incorporat a la capçalera de la manifestació quan ha passat pel nostre punt de trobada, a les escales de l’edifici de Correus a Via Laietana.

Com s’ha explicat, la modificació del Codi Penal per derogar el delicte de sedició i la seva substitució per un delicte de desordres públics agreujats ha generat molta preocupació pels efectes que pugui tenir en les protestes independentistes i de qualsevol moviment de protesta, però també per les implicacions que podria tenir en l’extradició dels exiliats perquè el redactat està fet a mida per facilitar l’extradició de Carles Puigdemont i la resta d’exiliats.

La marxa ha finalitzat davant el Palau de la Generalitat on hi han hagut els parlaments oficials, tant els carrers com la plaça de Sant Jaume s’ha quedat petita de tanta gent.

Desplaça cap amunt