Tornen les visites culturals

La Sectorial torna a recuperar les visites cultures pels indrets històrics de Barcelona. Les visites són a càrrec del nostre soci Albert Gelabert, un rigorós especialista en la matèria.

Així el pròxim dijous 2 de desembre, l’Albert ens explicarà els secrets i la història del Passeig de Gràcia, de quant era el camí que unia Barcelona amb la Vila de Gràcia a un passeig de renom internacional.

Un carrer que ha tingut una transformació vertiginosa ja que ha estat un passeig de lluïment de la burgesia amb llurs carruatges, amb casetes, parcs d’atraccions, Coneixerem l’arribada del pla Cerdà, la història dels edificis modernistes i d’altres estils pel lluïment del poder econòmic de la burgesia. Per exemple sabeu que la casa Lleó Morera i la casa Ametller a les seves façanes tenen  símbols que fan referència als seus propietaris?  O sabeu on està el quadrat d’or o l’illa de la discòrdia, i la casa seu del Govern Basc durant la guerra Civil i sabeu per què s’anomena la plaça del cinc d’oros o del lloro, o d’on són les rajoles del paviment del passeig de Gràcia?

Tot això ho coneixerem i també altres fets històrics que han succeït  a la seva història: de bars, cafès i bancs a passeig turístic de botigues de gran luxe o que al passeig de Gràcia es va captar per primera vegada de tot el món els senyals de ràdio del satèl·lit rus Sputnik?  Com veieu una visita realment interessant  d’un carrer central de la ciutat de Barcelona.

El punt de trobada per començar la visita és entre les dues fonts bessones que estan situades a la part superior de la Plaça Catalunya.  A les 10 h del matí. Porteu la mascareta i així respectarem les mesures anticovid19.

Us esperem.

Desplaça cap amunt