L’ANC davant les eleccions 2021

Com probablement sabreu, el passat 25 d’Octubre es va celebrar  el ple extraordinari del Secretariat Nacional de l’Assemblea per presentar, debatre i votar propostes sobre quin ha de ser el paper i com hauria d’incidir l’ANC en el procés electoral que properament s’obrirà de cara a les eleccions al Parlament de febrer de 2021.

De les sis propostes presentades el SN ens ha facilitat la elaborada per la Comissió d’Estratègia i Discurs, que va ser aprovada per majoria de 46 vots a favor, 20 en contra i 4 en blanc i a la qual es van incorporar quatre esmenes procedents de les altres propostes.

Sembla que en aquesta ocasió el SN no es limita a un comunicat en el que es fan paleses les exigències de l’entitat als partits polítics independentistes, sinó que ha cregut necessari passar a l’acció tot implicant-se en el procés de manera directa a través d’un seguit de mecanismes que permetin fer un seguiment permanent de l’adequació dels partits als objectius de la nostra entitat i facilitar d’aquesta manera als electors les eines necessàries per a decidir el seu vot.

Així, en primer lloc, s’elaborarà un “Decàleg d’accions i principis”, basat en el nostre Full de Ruta, que servirà de referència contínua per auditar programes, propostes, comportaments i, en definitiva, qualsevol element que serveixi per a saber a on estem i amb qui estem.

S’ha compartimentat, a continuació, el procés electoral en tres fases: una primera que inclou la precampanya i la campanya, una segona que va des de les eleccions fins a la constitució del Parlament, i una tercera un cop s’hagi constituït el Govern.

Al llarg d’aquestes tres fases, i repartides entre elles, es desenvoluparan una corrua d’accions que inclouen des de la publicació de les auditories que avaluaran l’adequació dels partits al Decàleg, fins a l’absència a suposades taules unitàries, la promoció de debats entre partits, la creació d’una web d’autoorganització d’electors, l’elaboració d’informes trimestrals de control del govern, les mobilitzacions davant dels incompliments dels partits, la convocatòria d’un Congrés Internacional d’independències unilaterals i, entre d’altres, el “bastiment d’un treball en xarxa amb el màxim nombre d’altres organitzacions per preparar des de la societat civil organitzada i mobilitzada el suport necessari a l’acció de les nostres institucions o per estar-hi frontalment en desacord i exigir-ne la reversió”.

Aquestes accions seran consultades als socis una per una en els propers dies.

Per a consultar la proposta aprovada, accedir a https://assemblea.cat/wp-content/uploads/2020/10/Posicio%CC%81_SN_eleccions_febrer_v3.pdf.

Oscar Garcia Valera
Sectorial Jubilats Gent-Gran

Desplaça cap amunt