Uns consells bàsics per la Diada Virtual

Estem amb l’Oscar, el jubilat que ha creat el Manual -pas a pas- que ens guia a utilitzar fàcilment el QR de la Diada Virtual. Ens comenta que sembla més difícil del que en veritat és. Però com encara tenim alguns punts no gaire clars, aprofitem per fer-li quatre preguntes i treure’ns dubtes de sobra.

Què és millor per utilitzar el QR, el mòbil o un ordinador?

Jo diria que el millor mitjà és aquell al que un estigui més acostumat. O una combinació dels dos. S’ha de tenir en compte que s’haurà d’utilitzar una eina de missatgeria per posar-se en contacte i per a intercanviar imatges amb la persona amb qui vulguis establir un vincle i després una eina que et permeti accedir a internet. Per a cada tasca l’eina que més fàcil et faci les coses.

Ja he aconseguit un QR a la Territorial i ara com puc saber si el meu mòbil o ordinador pot utilitzar el QR?

A la Territorial, i a la resta de punts a on es poden aconseguir codis QR físics, et faciliten un full amb el codi i una clau per validar-lo. Si el teu mòbil o el teu ordinador disposen de càmera i et permeten accedir a la web xarxaindependencia.cat podràs utilitzar el codi QR. Només caldrà que entris a la web, busquis l’opció de verificació, cliquis sobre el símbol de càmera que pareix, enfoquis el codi i introdueixis la clau de validació. Si el QR és correcte, ja podràs establir incles.

Ja he registrat el meu QR i tinc una neboda que està estudiant a Italià. Què haig de fer per relacionar-me amb ella?

 En primer lloc, posar-t’hi en contacte amb ella i decidir entre els dos qui li envia a l’altre una imatge del seu QR. Només en cal una. Per exemple, que ella faci una foto amb el mòbil del seu QR i que te la faci arribar a través del WhatsApp. Un cop l’has rebut ja podràs vincular-te amb la teva neboda accedint a la web xarxaindependencia.cat, accedir-hi amb el teu QR i clau, anar a “vincles” i seguir les instruccions que la web et va donant. Després la teva neboda disposarà de 24 hores per acceptar el vincle.

Un amic de tota la vida, m’ha dit que vol fer un vincle amb mi. Què haig de fer?

Seria el cas invers a l’anterior. Li hauràs d’enviar una fotografia del teu QR i quan l’amic et digui que ja pots acceptar el vincle accedir a la web, anar a “les meves dades” i allà veuràs que tens un vincle per acceptar. Fes-ho i automàticament apareixerà al mapa.

M’han dit que els QR són personals, vol dir que no puc regalar cap QR als meus fills?

 No, en absolut. Pots adquirir tants QR com vulguis i pots fer amb ells el que vulguis. Fer ús personal o transmetre’ls a qui vulguis. Si són en paper, només cal que els fotografiïs i els enviïs la foto al destinatari i si són en format digital, els hi fas arribar i ja podran ser utilitzats pel destinatari. No oblidis que en aquests casos a més a més del codi QR els hauràs d’adjuntar també la clau perquè en puguin fer ús.

El vincle amb l’Assemblea de Base ha de ser forçosament amb la meva Territorial o puc escollir la que vulgui?

Pots triar la que vulguis. En el moment de fer-ho, la web et presenta una llista desplegable amb totes les Assemblees Territorials (AT) que existeixen.

Perquè no hi ha la Sectorial de Jubilats per la Independència?

 Els vincles s’estableixen per a veure’s reflectits al mapa en forma de línia entre dues ubicacions. Les persones i les AT tenen una ubicació específica, però les Assemblees Sectorials no estan relacionades amb un territori concret sinó que responen a un col·lectiu sectorial. És per això que no s’han inclòs al llistat d’Assemblees de Base.

Desplaça cap amunt