Estem vius i estem al carrer.

La Diada més atípica en molts anys ja s’ha celebrat. Cal dir que ha sigut un absolut èxit. Un cop més l’Assemblea  ha superat molts problemes, no sols de les mesures de seguretat sanitària, sinó de la pressió política dels nostres governants, d’articles publicats en molts mitjans, i també i especialment de les declaracions de gent mediàtica. 

Però el dret a manifestar-se  al carrer va en paral·lel a la llibertat de viure en democràcia. No manifestar-se a la Diada era retrocedir en les llibertats nacionals i amagar el clam de la independència. Sembla que idea de molts partits i els portaveus directes o indirectes anava per aquí, però la gent, el poble no ho ha permès.  Hem estat al carrer, a les carreteres, als barris i en molts llocs en una representació amplia de tot el país.

La Sectorial de Jubilats hem tornat a estar a primera línia, en cap moment hem tirat la tovallola sinó que amb el suport de les Territorials de Ciutat Vella i Fort Pienc, s’ha organitzat una de les concentracions al centre de Barcelona, a la Plaça Catalunya davant de l’edifici del Banc d’Espanya. El nostre coordinador Josep Maria Fàbregues  ha fet un parlament sobre les greus conseqüències  de l’opressió econòmica i política de l’Estat espanyol i ha reclamat el dret a ser lliures.

També en altres ciutats i pobles com Tarragona, Vic o el Maresme, molts jubilats i jubilats han sigut el suport principal de tots les concentracions, com sempre ha estat. Una gran jornada per tots i totes i un pas endavant per obtenir la independència i la República Catalana.

Desplaça cap amunt