L’ESPOLI ESPANYOL PERJUDICA A RODALIES

La Gent Gran de l’ANC denuncia l’espoli espanyol que perjudica greument Rodalies

De bon matí, la Sectorial de la Gent Gran per la Independència conjuntament amb altres Territorials de Barcelona i del Maresme ha dut a terme una acció de denuncia a l’estació de Barcelona-Sants per fer pales el seu rebuig a l’espoli de l’Estat espanyol que afecta el servei de Rodalies i amb ell, al benestar de molts catalans.

La Gent Gran pretén evidenciar com podria millorar el servei de Rodalies, que diàriament utilitzen milers de catalans, si els diners que l’estat espolia anualment -calculat en més de 20.000 M€- romanguessin al nostre país.

El manifestants  amb pancartes amb missatges com ara “L’espoli espanyol resta” i d’altres missatges, on denunciaven les greus incidències que afecten el funcionament de la xarxa de Rodalies, com ara  els retards, les anul·lacions, el nombre d’incidències greus. No ha sigut casualitat que durant la manifestació del matí les línies R1- RG1 i la R2 han tingut incidències greus.

També s’han entregat fulletons als usuaris de l’estació on es detallen algunes de les millores que es podrien dur a terme com ara el desdoblament de la línia R3 de Montcada a Vic -que equival a 10,8 dies d’espoli- o el soterrament de les vies a Montcada i Reixac, a on aquest any s’ha produït la 179ª mort a les vies, i que equivaldria a 9,5 dies d’espoli.

La manifestació, s’ha efectuat davant de l’accés principal de l’estació, ha transcorregut en absolut silenci i sense alterar en cap moment el normal funcionament dels viatgers i dels serveis habituals.

El ressò de l’acte ha estat molt elevat a les xarxes socials, ja que per la tarda el comte de Twitter de la Sectorial de la Gent Gran ja portava més de 25.000 visualitzacions, i més 700 “m’agrada”, la qual cosa indica l’acceptació social de la protesta.

Desplaça cap amunt