Resultats de la VIII Assemblea General

Entre el dijous 19 i diumenge 22 de març  s’ha celebrat la VIII Assemblea General Ordinària. En motiu de la pandèmia, es va celebrar per primer cop de forma virtual, però amb un gran èxit, ja que hi han participat més de sis mil cent membres de ple dret, una xifra que ha superat l’anterior AGO que va ser de més de mil dues-centes persones.
Així, entre el dijous 19 de març i el diumenge 22 de març, s’han desenvolupat totes les votacions dividides en tres blocs. El darrer dia se sotmetien a votació els documents definitius de l’entitat, tots ells aprovats per àmplia majoria.
El Full de Ruta, que s’ha aprovat amb un 92% de suport, recull les línies que durant l’any vinent marcaran l’actuació de l’Assemblea per avançar cap al seu objectiu: la independència de Catalunya.
El Full de Ruta reconeix també el paper fonamental que tenen les Assemblees de Base i en especial a les Sectorials, on la reforma dels Estatuts atorga 5 llocs de representació al Secretariat Nacional, de manera que per primer cop les Sectorials estaran directament representades.
Igualment amb un 98% és va aprovar l’ajornament  de la convocatòria d’eleccions al Secretariat Nacional que se celebraran, com a més tard, el dissabte de la cinquena setmana posterior al moment en què s’aixequi el confinament i sigui possible celebrar reunions amb seguretat.
En Òscar García membre del grup de treball de la Sectorial de Jubilats ha elaborat una fitxa resum dels punts que afecten directament a les Assemblees de Base i que ens permet tenir una visió més comprensible dels continguts del nou full de ruta.

De l’Assemblea General Ordinària celebrada virtualment els dies 19 a 22 de març d’enguany, surt el Full de Ruta pel 2020, que, entre altres, conté les directrius d’actuació de l’ANC per aquest període entre assemblees. Aquestes directrius, que ens hem donat entre tots, ens concerneixen personalment i ens apel·len a treballar per dur-les a terme. El llistat que segueix pretén condensar resumidament i per àrees d’activitat els encàrrecs que el Full de Ruta ens fa.

ÀREES D’ACTIVITAT DEL FULL DE RUTA 2020
(AMB REPERCUSSIÓ A LES ASSEMBLEES DE BASE)

  1. UNILATERALITAT
    1. Explicar bé el concepte (què és, què representa i com l’hem de dur a terme)
    2. Elaborar una proposta d’unilateralitat factible (que contingui propostes i escenaris perfectament materialitzables, amb indicació clara dels riscos implícits)
  2. EINES DE PAÍS
    1. Trasllat de les campanyes al territori
    2. Col·laboració i cerca de sinergies amb altres entitats (sindicats, taules socials, associacions professionals, patronals, etc.)
  3. CONSELL PER LA REPÚBLICA
    1. Desplegament institucional de l’e-República i de la participació política durant totes les etapes dels projectes del Pla de Govern
    2. Impuls dels Consells Locals per la República Catalana (un cop concretats els seus objectius i les estratègies i accions a implementar)
  4. LLUITA NOVIOLENTA (Debilitament dels pilars de poder de l’adversari)
    1. Dur a terme accions de mobilització (bàsicament, accions de denúncia)
    2. Realitzar accions de no cooperació i de creació d’alternatives (Eines de País)
    3. Avançar en les accions de desobediència civil econòmica i legislativa
  5. COL·LABORACIÓ AMB TERCERS
    1. Creació de la Taula Social per la Independència
    2. Aproximació a sectors socials i professionals de la societat civil
  6. FINANÇAMENT
    1. Trobar formes i fórmules innovadores per millorar el finançament de l’ANC
  7. ALTRES
    1. Donar suport i impulsar:
      1. El Debat Constituent
      2. La Intersindical-CSC
      3. Els projectes de creació o implementació efectiva d’estructures d’estat
    2. Fer formació sobre:
      1. Lluita noviolenta
      2. Missatge, imatge i xarxes
    3. Dur a terme campanyes:
      1. Sobre l’argumentari per a la independència
      2. De reforç dels valors republicans del nou estat tant en els aspectes d’ampli consens com en els que impliquen donar suport a millores socials

I si voleu una informació més detallada, podeu clicar a l’adreça de la web de l’Assemblea.

Desplaça cap amunt