La imparable “Taca d’Oli”

Taca d’Oli és el moviment d’àvies i avis solidaris que reclamen l’alliberament dels presos i preses i el retorn de l’exili dels nostres polítics injustament represaliats per l’estat espanyol. Va néixer a Reus el 7 de novembre de 2017 i ara més d’una quinzena de pobles i ciutats tenen també la seva “taca d’oli” que un cop a la setmana o cada dia (a Reus) reclamen la llibertat dels presos.

El passat dia 28 de gener es va celebrar a Tarragona una trobada reivindicativa amb grups procedents de Santa Coloma (Baixa Segarra) , Balaguer Cambrils, la Canonja, Mataró, Mollet, Montblanc, Mont-roig del Camp, Reus, Riudoms, Tarragona, Constantí, el Morell, la Pobla de Mafumet, La Raurell, Vilallonga, Torredembarra, Tortosa, Valls i els avis i aviés de Vic.

La trobada es va produir en el meravellós Balcó de la Mediterrània i un cop saludats i després de cantar “L’estaca” es van manifestar per la Rambla Nova. En tornar de nou a la Balconada van cantar “Els segadors”. A continuació es van dividir en diversos grups que, acompanyats per uns magnífics guies voluntaris, van fer diferents recorreguts per Tarragona i van acabar al port, on en una nau s’havia improvisat un menjador. Un grup de voluntaris i voluntàries els van atendre amb eficàcia i amabilitat.

Durant l’acte, un representant de cada grup es va dirigir-se al col·lectiu i va tancar l’organitzador Joan-Andreu Torres, a qui felicitem per la magnífica organització. Després de cantar novament “L’estaca” i “Els segadors” es va donar fi a l’acte.

Jaume Moreno  (Taca d’Oli de Vic)

Desplaça cap amunt