Consum estratègic: la proposta de l’Assemblea per promoure alternatives de consum responsables amb la República catalana.

Des que es va impulsar la campanya Consum Estratègic, al mes de novembre passat, s’han dut a terme 148.000 canvis de contractes d’empreses lligades a l’Ibex 35 a d’altres que busquen enfortir empreses del teixit productiu català.

Gràcies a les empreses vinculades a Consum Estratègic, tenim l’opció de consumir d’una manera diferent, amb consciència de país, i que permet construir una economia catalana lluny de les manipulacions polítiques i deslliurar-se d’un model econòmic oligopolístic espanyol.  

Els principals sectors de canvi són la telefonia, el sector de l’electricitat, les assegurances i de la banca. Val a dir, però, que alguns d’aquests sectors suposen un repte important, perquè no hi ha gaires empreses que s’hi dediquin.

 El web consumestrategic.cat compta amb un cercador que permet buscar empreses a partir de diversos criteris com el nom, el codi postal, si són cooperativa, si disposa de certificats mediambientals, polítiques de responsabilitat social o de respecte al medi ambient.  

Tots podem col·laborar a enfortir l’economia catalana deslligada de pressions polítiques i que afavoreixi el teixit productiu català amb valors com el medi ambient, la promoció i respecte de la llengua catalana.

Aquest 11 de setembre, l’Assemblea torna a organitzar una mostra de les empreses compromeses amb la campanya de Consum Estretègic. Les empreses estaran al Pla de Palau de Barcelona de 10.00 a 15.00 h. Una excel·lent oportunitat per a qui vulgui fer canvis de contracte i fer un pas més cap a la República.

Desplaça cap amunt