ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA 2019

L’ANC ha decidit a la setena Assemblea General de l’entitat, celebrada el dia 5 de Maig al Tàrraco Arena Plaça de Tarragona, quin rumb ha d’emprendre. Enmig d’un ambient festiu i reivindicatiu, l’entitat ha aprovat el full de ruta, que es reafirma en la via unilateral, la unitat estratègica entre Govern, Parlament i ciutadania mobilitzada i la lluita noviolenta.

El nou full de ruta, aprovat àmpliament, contempla tres escenaris, els dos primers, un referèndum pactat amb l’Estat o un referèndum forçat, són considerats com a poc provables, i es referma en el tercer, que implica la via unilateral. Així mateix, es destaca que, si després de la sentència del judici a l’1-O es convoquessin eleccions, i les formacions independentistes aconseguissin el 50% més un vot, llavors s’hauria de culminar el procés independentista de manera unilateral, i caldria posar en marxa les lleis de transitorietat, alliberar els presos, preparar el retorn dels exiliats i demanar el reconeixement de la nova República catalana al món.

A més del Full de Ruta, també s’ha votat l’informe i balanç econòmic de l’exercici actual, el del 2019-2020 i l’informe de gestió del Secretariat, tots aprovats àmpliament. Els Estatuts i el Reglament de Règim Intern també han estat àmpliament aprovats per l’Assemblea General, després que s’hagin rebutjat les 35 esmenes presentades, en no haver superat el 40% dels vots favorables necessaris per aprovar-se.

Desplaça cap amunt