Xerrada a Lloret de Mar

Espanya té l’obligació de pagar les pensions a tothom que hagi cotitzat a l’estat, sigui quina sigui la seva nacionalitat”. És una de les afirmacions que s’ha fet aquest dijous a Lloret, en la conferència organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i la Xarxa Sindical per la Independència.

L’acte estava dirigit als treballadors del sector de l’hostaleria i una de les principals qüestions que s’han abordat ha estat la situació de les pensions en una hipotètica Catalunya independent. Un dels ponents, Paco Martínez (Súmate) ha defensat que l’Estat no es pot negar a pagar-les i que, en el cas que ho fes, estaria reconeixent que el territori català ja no li pertany. Posa com a exemple que “tinc un veí que no vol la independència, se sent espanyol i li sembla malament la ruptura, però assegura que si demà Espanya no li paga la pensió, es fa independentista”.

Al llarg de la seva intervenció, Martínez també ha exposat la necessitat de votar, encara que sigui de manera negativa, i ha recordat que Catalunya sempre ha estat capaç de generar més feina que la resta de l’estat.

La segona part de la conferència ha anat a càrrec d’Eulàlia Guiu, delegada sindical d’UGT i membre de la Xarxa de Sindicalistes per la Independència. Aquesta plataforma neix de la unió de diferents sindicats, amb l’objectiu de defensar les condicions laborals i socials dels treballadors. Entre les diferents qüestions que ha tractat Guiu, destaca la crítica a les retallades en sanitat i educació, que segons ella són “fonamentals” per a la societat i que com a tals “s’han de recuperar”.

Des de la Xarxa Sindical per la Independència organitzen xerrades arreu del territori per tal que els treballadors coneguin els seus drets i per demanar-los que l’1 d’octubre vagin a votar. La conferència d’aquest dijous, titulada “Organitzem als i les treballadores per la Independència” s’ha celebrat a la Plaça de Las Regiones, del barri del Molí. Hi han assistit una vintena de persones.

Publicat a Nova Radio LLoret

Desplaça cap amunt