La Gent Gran de l’Assemblea en contra d’impulsar la llista cívica

La Sectorial de la Gent Gran de l’ANC vol deixar palès el seu rebuig a impulsar la llista cívica. Després d’una consulta als socis de la Sectorial per debatre i reflexionar la proposta del Secretariat Nacional, la resposta ha estat majoritàriament contrària a l’organització d’aquesta nova opció electoral.

Les raons exposades pels socis són la pèrdua dels valors fundacionals de l’entitat principalment deixar de ser una entitat inclusiva a totes les sensibilitats independentistes. L’ANC ha de continuar sent una organització forta, diversa i plural, que faci de la transversalitat una de les seves principals senyes d’identitat, capaç d’establir les màximes complicitats amb totes les persones i les entitats socials implicades en la lluita per la independència.

La clau de l’èxit de l’Assemblea és la força de la gent i la seva capacitat d’organització i mobilització. El nostre àmbit natural és fora de les institucions tal com diuen els nostres estatuts, ara tergiversats (Art. 2.4 dels Estatuts). Entrar al sistema de partits és malversar tot el que hem fet i hem estat.

De sempre l’Assemblea s’ha caracteritzat per promoure la unitat de la ciutadania, les institucions i les entitats socials consensuant objectius comuns. El paper de l’Assemblea és d’empènyer una candidatura unitària de país. L’estratègia d’enfrontament amb els partits polítics amb una quarta o cinquena llista independentista és l’antítesi del que hauria de ser l’Assemblea, dels motius perquè va ser creada, Seria una paradoxa que la millor eina que disposa encara el moviment independentista, l’eina que va néixer per unificarlo, pugui acabar esdevenint un element més de divisió entre tots els independentistes. Per totes aquestes raons instem a votar “no”.

La “Gent Gran” som els que no hem fallat mai en els actes i mobilitzacions que ha fet l’Assemblea des de l’inici de la seva creació. Per aquest motiu, els nostres arguments estan carregats de raó.

No impulsem ni organitzem cap llista.

No en nom de l’Assemblea.

Sectorial Gent Gran per la independencia.

Deixa el teu comentari

Desplaça cap amunt