El Consell per la República activa la Identitat Digital

El passat 4 de juliol, el Consell de Govern del Consell per la República celebrà la reunió bimensual a Perpinyà i, entre d’altres, acordà activar i fer arribar nominalment a tots els membres del Registre Ciutadà –tots els inscrits al Consell- l’app i els accessos que els atorga la Identitat Digital.

Aquesta eina està destinada a ser el moll de l’os de la democràcia participativa que propugna el Consell. La idea de eRepública –o República digital- exigeix que els ciutadans disposin d’una eina telemàtica fiable i segura per a exercir els seus drets. En aquest sentit, a través de l’app, els membres del Registre Ciutadà podrem fer tota mena de propostes tant al Consell de Govern com a l’Assemblea de Representants, participar en els debats que ens proposin i proposar-ne d’altres, participar en la tasca legislativa, escollir representants, votar les més variades propostes, que poden anar des de la futura Constitució fins a qualsevol decisió que ens afecti com a ciutadans, i, en definitiva, participar directament en la construcció de la República de tots.

També, i com a conseqüència directa de l’anterior, el Consell de Govern aprovà obrir un primer procés de participació política per a tothom que, amb el nom de “La República compartida”, posa a debat públic el Pla de Govern elaborat pel mateix Consell, obrint-lo a la valoració crítica i a les aportacions dels ciutadans que permetin enriquir-lo i fer-lo més plural.

Per a participar en aquest procés només cal baixar-se l’app al dispositiu mòbil i validar-se amb les claus rebudes per correu. A partir d’aquí, entrarem a “La República compartida” i a través de successives pantalles podrem repassar els diferents àmbits d’acció del Pla de Govern i els projectes que el composen, podent escriure els nostres comentaris projecte a projecte, proposar-ne de nous i veure els comentaris i projectes que puguin haver presentat la resta de conciutadans. “La República compartida” romandrà oberta a les aportacions fins l’1 d’octubre d’enguany.

Desplaça cap amunt