#MakeAMove

L’Assemblea Nacional Catalana ha presentat un espot dirigit per Lluís Domingo que vol ajudar a fer difusió per tot el món de la lluita per la creació d’una República Catalana. Aquest marca l’inici de la campanya #makeAMove (fes el salt, posa’t en marxa) que es posa en fase de recaptació de fons a través del web makeamove.cat.

A l’espot s’hi pot veure diverses escenes on una persona està mirant a través de les imatges diferents moments històrics en la reclamació de drets humans. Aleshores veu que la manifestació és fora de casa seva i decideix sortir al carrer a participar-hi. Al final s’hi pot llegir les frases:

What rights would you have if no one had fought for them?

Self-determination is a right, not a crime.Traducció: Quin drets tindries si ningú hagués lluitat per ells? L’autodeterminació és un dret, no un crim.

Es poden veure el moviment per exigir la legalització del vot de la dona a Anglaterra, la marxa de la sal de Ghandi a l’Índia, Rosa Parks trencant un cartell de “Whites only” (només blancs), un home homosexual durant les protestes pels drets del col·lectiu LGTBI a San Francisco, una dona gran tornant a casa amb un tros del mur de Berlín i una dona que veu la repressió policial durant la jornada de l’1O i decideix sortir al carrer per sumar-se a la mobilització.

Què és la campanya #makeAMove?

Tots els diners que es recullin serviran per llogar espais a diverses capitals europees per posar-hi imatges de la repressió exercida per l’estat espanyol contra el sobiranisme català. Es llogarien tanques publicitàries i espais on s’hi posarien diverses instal·lacions informatives. També s’editaran díptics explicant el perquè de les demandes catalanes.

Desplaça cap amunt