Forcadell considera que la proposta de Mas és difícil de rebutjar

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, considera que Artur Mas “ho ha posat difícil perquè li diguin que no” i ha qualificat la seva proposta de llista unitària de “molt valenta i agosarada”.

L’ANC valorarà la proposta del president i presentarà la seva decisió en els propers dies. Preguntada sobre si estaria disposada a encapçalar la llista en cas que l’hi proposessin, Forcadell ha considerat que no li correspon a ella decidir-ho, i ha emplaçat la decisió a l’Assemblea.

Forcadell també ha considerat que si ERC no se suma a la llista unitària que proposa Mas, el projecte “estaria coix”.

La presidenta de l’ANC ha estat entrevistada a ‘El matí de Catalunya Ràdio’ juntament amb la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casal, i el president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d’Abadal.

Casals ha dit que “els nostres partits no ens poden decebre” i ha considerat que “Mas ha fet una proposta per fer fàcil una cosa molt difícil”. “Ens falta el tram essencial i ahir se’ns va fer una proposta per complir-ho”, ha dit Casals, alhora que ha assegurat que Òmnium està disposada a “fer de Super Glue per a la llista, però cadascú ha de fer la seva feina. La nostra és eixamplar la majoria pel sí”.

Vila d’Abadal, per la seva banda, ha considerat que “no s’entendria la falta d’entesa entre els partits”, i ha afegit que esperar el 2016 “no és viable” i “podríem fer fracassar el procés”.

Desplaça cap amunt