VULL LA REPÚBLICA

Si vols deixar el teu testimoni en aquesta secció, pots enviar el text proposat al correu gentgran@assemblea.cat un cop l’equip d’edició de la Web l’hagi revisat el publicarà.
En el encapçalament del teu e-mail, fes referència al nom de la pàgina on vols que es publiqui, en aquest cas “VULL LA REPÚBLICA,  El text ha de tenir una o dues frases curtes, amb el teu motiu o les raons que tens per les quals vols la República Catalana:

 1. Vull la República per recuperar la nació catalana perquè s’esdevingui  l’Estat  més democràtic, més just i de progrés social.
  Carles Feliu  (El Masnou)
 2. Per disconformitat amb l’Estat que no funciona, desitjo una República que asseguri, mitjançant la participació democràtica, l’espai per desenvolupar la Justícia i “l’economia del bé comú”.
  Manel Carmona
 3. Vull República Catalana, per viure en un país amb Llibertat, Justicia I Democràcia.
  Feliu Michavila
 4. Vull la república perquè sigui el poble català qui ens governi
  Joe Nequi
 5. Vull una República catalana perquè em fa fàstic viure en un Estat on la trampa, la corrupció, la calumnia, l’abús, la banalitat, la falta d’ètica i de moral… són les constants i  la norma de vida.
  Josep Mª de Fàbregues-Boixar
 6. Per estar millor administrats, Ñ no administra eficaçment
  Francesc Aurell Cadafalch
 7. Vull que Catalunya esdevingui una república independent per a que la meva neta visqui i es desenvolupi com a persona en un estat veritablement democràtic construït per tots i per a tots, i capaç de garantir a cadascú el que necessiti per viure lliurement i d’exigir de cadascú tot allò que sigui capaç de donar pel bé comú.
  Oscar Garcia Valera (Barcelona)
 8. Vull la independència pel dret natural que ens assisteix històricament, però sobretot per fugir d’un Estat que manté el seu sistema de colonització per submissió als seus ciutadans, i exercint la repressió i la violència que calgui per sotmetre la voluntat popular. Catalunya te dret a governar-se i decidir el destí dels seus recursos, les noves generacions s’ho mereixen.
  Joan Vilardebò
 9. Vull la República perquè la Catalunya on viuen els meus fills i on creixen els meus nets sigui millor que la que els meus pares em van poder deixar
  Joan Bta. Fonollosa
 10. En els set anys de la Mancomunitat es va fer molta feina per al desenvolupament del país i de les persones ( recordem :  policia, escola, biblioteca, telèfon i carretera a cada Ajuntament ) i es va poder fer perquè ens havíem administrat nosaltres mateixos, gairebé sense interferències de Madrid.
  Vull la República perquè, espero, poder-ho tornar a fer.
  Ernest Ramos
 11.  Per què vull la República? És difícil per mi dir-ho de manera simplificada, ja que tots els que hi som en aquesta sectorial tenim força clar el perquè, altra qüestió és argumentar com si arriba, o que voldries comunicar als que no en són partidaris.
  Hi ha un fet pel qual estic segur, jo desitjo la República, i és que quatre generacions hem lluitat per al mateix, besavi, avi, pare i jo, cada un adaptat al seu temps i les seves circumstàncies, amb un denominador comú, dignitat, igualtat, fraternitat i llibertat per ha totes les persones, és més, em consta que som molts més els que ho volem, i volem fer-ho realitat. Avui les adversitats són molt diferents de les dels nostres avantpassats, els opositors no tenen res de tot allò que nosaltres desitgem per tothom, sinó que el contrari, inclòs ens privant  d’exercir-lo, per sobre de tot la llibertat.
  Avui en tenir una edat considerable, després d’haver passat per diferents etapes depenent de l’edat, el meu objectiu es anar sembrant la llavor, que més bonic que aquesta societat tan abduïda i manipulada agafi consciència que només un canvi els farà LLIURES, aquest canvi és la REPÚBLICA, per això cal construir, crear i engendrar benestar per ha tothom. Tants països al món no poden estar equivocats, són REPUBLICANS.
  SUAU i ALBERT, Ramon   

 12. Des de fa molts anys, han procurat que no hi hagi banca catalana ( per a limitar poder econòmic i financer ).
  Han enfonsat les Caixes i ens han deixat ( de moment ! ) un parell o dos de Cooperatives que fan funció de banca . ( que durin !! )
  Vull la República per a poder tenir, altra vegada, poder financer local i no haver de dependre de Bancs i/o caixes que ajuden als que ens volen com a  colònia. 
  ( encara que la veig molt llunyana per la política partidista i autonomista que ( sembla )  que portin algunes persones d’alguns partits. )
  Ernest

 13. En una conferència a Teià, deu fer un parell d’anys, Germà Bel va comentar que havia estat repassant les lleis i normes que el  Gobierno Rajoy havia creat i/o posat en marxa per a evitar i prohibir l’etiquetatge en català i, que quan va arribar a la 380, se’n va cansar i ho va deixar estar .
  Vull República per a poder defensar el nostre idioma, ( sabent que la manera d’expressar-se, marca, en bona part la manera  de ser ).
  I, per cert, per què no comencem una campanya per a exigir-lo, l’etiquetatge en català  ??
  A.N.C. i Omnium , fent campanya juntes, amb altres entitats que s’hi podries afegir, podrien fer-nos adonar de com n’està, de malmesa la llengua i com ens van imposant la seva manera de ser.  ( si aprenem la taula de multiplicar en castellà, SEMPRE DIREM QUE UNO PER UNO ES UNO !!!!   ). En les etiquetes i instruccions dels aparells que comprem, TOT, TOT, és en castellà, ( excepte unes poques i molt honroses excepcions  )
  No podríem fer campanya pera fer-nos-en  adonar  ?
  Ernest Ramos

 14. Un castellano y catalán de adopción que desea la Republica Catalana.

  Como castellanoparlante y ciudadano del mundo, no quiero fronteras entre España y una Catalunya independiente, ni que nadie tenga que dejar de ser español.
  Yo propongo la República Catalana, por tres motivos fundamentales.
   

  Primero: porque estoy convencido de que la consecución de esta  república,  supondrá que mis hijos y mis nietos tengan un  futuro, que a mi entender España  no ofrece, por su corrupción la más grande de Europa, , por su gran deuda exterior, por sus datos económicos, por su incapacidad demostrada a lo largo de los años de crear empleo (penúltimos en creación de empleo en la UE), por su poca sensibilidad de estar preparada para el siglo XXI, demostrada en la no inversión en I+D, por ese derroche  de fondos públicos en construcción de obra pública, que no va a ninguna parte y que solo sirve para conseguir más corrupción o votos en los lugares donde se construye, dejando abandonados ciertos lugares estratégicos, donde la inversión sería mucho más productiva y eficaz en creación de riqueza y empleo.Viendo con estupor que  los españoles pasan de todo lo expuesto y lo único que les preocupa y por lo que se movilizan masivamente, es por defender la Monarquía y la bandera de la cual no comen y esa unidad de la patria  defendida por encima de la verdad.
  Segundo: las malas noticias que llegan de la Injusticia del Reino, me hacen pensar que la única forma que vamos a tener para que nuestros presos políticos queden en libertad, será la de que podamos reclamarlos desde nuestra República.
  Tercero: por que como demócrata, considero que todas las naciones sin Estado, tienen el derecho a decidir en libertad lo que somos y queremos ser.

  Paco Martínez Sectorial de Jubilats de la ANC y miembro de Súmate.

   

% d bloggers així: