Si ho vam fer una vegada, ho podem tornar a fer

Un bon grapat de membres de la Sectorial de Jubilats i de Jubilades ha tornat a sortir al carrer avui, un any després que cossos policials de l’Estat espanyol comencessin un operatiu en contra dels preparatius del referèndum de l’1-O, escorcollant diverses seus de departaments de la Generalitat i també intentessin entrar a la seu de la CUP a Barcelona.

L’acte organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, just al costat del departament d’economia, música i reivindicació, milers de persones han compartit un missatge d’esperança i fermesa, com tot just fa un any.

Com ha dit la Presidenta de l’ANC, Elsienda Paluzie,  “la jornada d’avui no és per commemorar uns fets, sinó per reivindicar-los, i ha afirmat que aquell 20 de setembre va servir, d’una banda, per adonar-se que l’Estat espanyol estava disposat a tot per aturar el referèndum d’autodeterminació. Però també va servir per demostrar que no se’n sortirien, com ho va corroborar el fet que, malgrat els empresonaments, altra gent va ser capaç d’agafar el timó del referèndum,”. i ha agraït especialment el paper i la feina de Marta Rovira.

Aquell 20-S també va significar l’inici de la perversió que només buscava violència. “I quan no la van trobar, se la van inventar”, ha afegit Paluzie, com va passar pocs dies després amb la detenció de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

La presidenta de l’Assemblea ha reiterat que tots plegats som capaços de vèncer el poder de l’Estat, com va succeir entre l’11 de setembre i el 3 d’octubre de l’any passat, superant “col·lectivament” la por. “Si ho vam fer una vegada, ho podem tornar a fer. Només cal tenir aquesta convicció, determinació, força i unió de tots”. I és que per Paluzie, aquest sacrifici no pot ser en va. “Els ho devem als presos polítics, exiliats i represaliats. I també al Jordi Sànchez i al Jordi Cuixart”, ha conclòs.

Desplaça cap amunt